Megkezdődött a tanév az óvodákban
Megkezdődik a tanév

Augusztus 25-én nyitotta meg kapuit az óvoda.

 Három hetes zárva tartás után tiszta környezetben fogadjuk az óvodásokat. A beruházáson kívül nyáron elvégeztük a szükséges karbantartási munkálatokat az alvégi óvodában is. A csökkenő gyermeklétszám miatt a Képviselő – testület 2014. szeptember 01-től 5 óvodai csoport indítását engedélyezi. Előzetes tájékozódás, illetve a beíratott gyerekek lakóhely szerinti megoszlása alapján az alvégi óvodában indítunk két csoportot, a központiban három csoport maradt. Értelemszerűen alvégen lesz egy vegyes csoport és egy tiszta nagycsoport.

Az új kiscsoportosok szeptember 1-től kezdik meg óvodai életüket. A kiscsoportos óvónők megkezdték a családlátogatásokat, így már óvodakezdés előtt otthonukban találkoznak a gyerekekkel. Ahogy már az előző évben is, az óvónők felkínálják a lehetőséget a szülőknek a 2,5 éves korban történő óvodakezdésre, amellyel már az előző évben is sokan éltek.

Az idei évben is több programot, szakkört szervezünk gyermekeink számára. A teljesség igénye nélkül lesz, Mocorgó, Ringató, hittan foglalkozás, úszás a nagycsoportosok részére (megfelelő létszám esetén), nyelvi foglalkozások, lesznek kirándulások, színházlátogatás, sportnap. Folytatjuk a kompetencia alapú óvodai nevelést, mely igen sok lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek minél több tapasztalás, élményszerzés által jussanak új ismeretekhez. Reméljük minden szülő talál gyermekéhez közel álló elfoglaltságot a felkínált lehetőségek között.

Minden kedves kis óvodásnak vidám, élményekben gazdag óvodai évet kívánok!  

Dudásné Grau Ágnes 

ÁMK igazgató

 


2014-09-08 21:10


Vissza