Helyi Hírek

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint az „Életúton program” szakmai támogatásával a középfokú oktatási intézményekben tanuló diákok részére bűn- és balesetmegelőzési irodalmi rövidfilm pályázatot hirdet
A kampány márciusi számában a kerékpárlopások megelőzéséről, az árúbemutatókról illetve a húsvéti vagyonvédelemről olvashatnak.
Sükösd nagyközségében a következő időszakban történik: 2018. április 23. (hétfő) – 2018. április 24. (kedd) 7.30-tól 16.30-ig Helye: Központi Óvoda, Sükösd Dózsa György út 183.
A kampány februári száma az áldozatok világnapjára hívja fel a figyelmet, illetve az új 1000 Ft-os bankjeggyel kapcsolatban ad tájékoztatást.
A Gemenc Zrt. a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94.§.(1) értelmében 2018. február 1. és március 14. között teljes napszakra vonatkozó erdőlátogatási tilalmat rendel el.
Sükösd - 2018. január 11., 26.Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január hónapban 2 alkalmas díjmentes fenyőfa begyűjtést szervez Sükösd Nagyközség területén. A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 7 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. A fenyőfák aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.FBH-NP Nonprofit Kft.
A kampány decemberi száma ahhoz ad tanácsot, mitévők legyenek, ha megtévesztő e-mailekben és üzenetekben próbálják meg személyes, illetve pénzügyi adataikat megszerezni.
  Bentlakásos időselhelyezésre lehet jelentkezni:   2018. január 15-én (hétfő) 13.00 órától 18.00 óráig                                                                                                              a Sükösdi Polgármesteri Hivatalban. 2018. január 22-én (hétfő) 13.00 órától 18.00 óráig   Időpontot kérni kell a 79/563-022 telefonszámon 2018. január 2-tól, érkezés az időpont előtt 15 perccel ajánlott. Várjuk az idős és/vagy hozzátartozója megjelenését. Hozzák magukkal: elhelyezésre szoruló idős személyes okmányait, és ha van: egészségi állapotot bemutató utolsó zárójelentést, rendszeres utolsó havi jövedelem (nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás) igazolását, havi gyógyszerszükségletét.   A meghallgatáson tájékoztatást kapnak az ellátásról, a kötelezettségekről.                                                                                                                 Visnyei Ágnes Zsuzsanna                                                                                                               intézményvezető
a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai
Sükösd Nagyközség Képviselő-testülete rajzos, grafikai pályázatot hirdet a Borostyán Gondozóház logojának elkészítésére a település honlapján (www.sukosd.hu) közzétett fotó tartalmának figyelembe vételével. A pályamű művészi megjelenítése tükrözze a fotón megszemélyesített tartalmat: a fát, amely a támasz, a biztonság, és a borostyánt, mint a figyelemre, gondoskodásra szoruló ragaszkodás jelképét. A pályaműveket 2018. január 31-ig kell a titkarsag@sukosd.hu címre eljuttatni elektronikus formában, a feladó neve és címe, pontos megnevezésével. Az elbírálásra  Képviselő-testület eseti bizottságot hoz létre. Pályamű elbírálási határideje: 2018. február 28-ig. Nyertesnek járó pályázati díj: 40 000 Ft.
VP6-7.2.1.4-17 Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelés fejlesztései című felhívás