Helyi Hírek

Sükösd - 2018. január 11., 26.Az FBH-NP Nonprofit KFT ezúton kívánja tájékoztatni a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január hónapban 2 alkalmas díjmentes fenyőfa begyűjtést szervez Sükösd Nagyközség területén. A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre szíveskedjenek kihelyezni a gyűjtési napon reggel 7 óráig és az elszállítás időpontjáig az ingatlan előtt kint hagyni, oly módon, hogy azt a begyűjtést végző gépjármű meg tudja közelíteni és kézi erővel mozgatható legyen. A fenyőfák aprítás és komposztálás után hasznosításra kerülnek. Az elkészült komposztot a Tisztelt Érdeklődők a Regionális Hulladéklerakókban (Vaskút, Kiskunhalas, Felgyő) beszerezhetik.FBH-NP Nonprofit Kft.
A kampány decemberi száma ahhoz ad tanácsot, mitévők legyenek, ha megtévesztő e-mailekben és üzenetekben próbálják meg személyes, illetve pénzügyi adataikat megszerezni.
  Bentlakásos időselhelyezésre lehet jelentkezni:   2018. január 15-én (hétfő) 13.00 órától 18.00 óráig                                                                                                              a Sükösdi Polgármesteri Hivatalban. 2018. január 22-én (hétfő) 13.00 órától 18.00 óráig   Időpontot kérni kell a 79/563-022 telefonszámon 2018. január 2-tól, érkezés az időpont előtt 15 perccel ajánlott. Várjuk az idős és/vagy hozzátartozója megjelenését. Hozzák magukkal: elhelyezésre szoruló idős személyes okmányait, és ha van: egészségi állapotot bemutató utolsó zárójelentést, rendszeres utolsó havi jövedelem (nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás) igazolását, havi gyógyszerszükségletét.   A meghallgatáson tájékoztatást kapnak az ellátásról, a kötelezettségekről.                                                                                                                 Visnyei Ágnes Zsuzsanna                                                                                                               intézményvezető
a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai
Sükösd Nagyközség Képviselő-testülete rajzos, grafikai pályázatot hirdet a Borostyán Gondozóház logojának elkészítésére a település honlapján (www.sukosd.hu) közzétett fotó tartalmának figyelembe vételével. A pályamű művészi megjelenítése tükrözze a fotón megszemélyesített tartalmat: a fát, amely a támasz, a biztonság, és a borostyánt, mint a figyelemre, gondoskodásra szoruló ragaszkodás jelképét. A pályaműveket 2018. január 31-ig kell a titkarsag@sukosd.hu címre eljuttatni elektronikus formában, a feladó neve és címe, pontos megnevezésével. Az elbírálásra  Képviselő-testület eseti bizottságot hoz létre. Pályamű elbírálási határideje: 2018. február 28-ig. Nyertesnek járó pályázati díj: 40 000 Ft.
VP6-7.2.1.4-17 Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelés fejlesztései című felhívás
a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai
2017. november 30-án (csütörtök) 17:00
Végigfutottunk Sükösd valamennyi utcáján!  Nagyszerű móka volt!
a biológiailag lebomló hulladékgyűjtés rendjéről
a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai
FUTASÜKÖSD 2017 Fussunk végig Sükösd utcáin! („Te is legalább a te utcádon!”)A csatolt térképes útvonalterv alapján végigfutunk Sükösd valamennyi utcáján. Mivel a házak felett repülni – (még?) – nem tudunk, természetesen lesznek olyan szakaszok, amelyeken többször is át kell majd haladnunk. Időpont:2017. október 28. szombat délelőtt (a búcsú előtti nap) Indulás: reggel 8-kor a Polgármesteri Hivatal elől Érkezés: kb. 12 órakor az iskola és a templom elé. (Ide útközben is kétszer is.) Bárki bárhol csatlakozhat futva vagy kerékpárral, hosszabb vagy rövidebb távra!
Tisztelettel meghívjuk a 2017. október 14-én (szombaton) tartandő ünnepi hangversenyünkre
Kolluti Margit ebben az évben is nekivág a "maratonok maratonjának", a 246 km-es Spartathlonnak. Szurkoljunk együtt Margitnak!Kövessük nyomon a http://movingobject.co/spn17/ weboldalon!
2017. október 7-én minden érdeklődőt szeretettel várunk az idei szüreti felvonulásra és az azt követő mulatságra!
2017. augusztus 28-tól szeptember 30-ig minden nap 15:00 és másnap 09:00 között